Menu

0174 512857

info@vanessenauto.nl

Sinds 1951

BOVAG logo

Autobedrijf van Essen, uw erkend BOVAG autobedrijf in het Westland en omgeving Bel ons

APK keuring in het Westland

Autobedrijf van Essen keurt tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) uw auto op veiligheids- en milieueisen. Hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, hangt af van het gewicht van uw auto, het bouwjaar van uw auto en de brandstof waarop uw auto rijdt. Nieuwe benzineauto’s ondergaan na vier jaar een APK-keuring. Na deze vier jaar, moeten ze twee keer om de twee jaar worden gekeurd. Dan volgt jaarlijks een keuring. We keuren nieuwe dieselauto’s de eerste keer na drie jaar en vervolgens jaarlijks. Is uw auto ouder dan 30 jaar? Dan moet u deze om de twee jaar laten keuren.

Wij zijn een erkend keuringsbedrijf van RDW. U kunt uw auto laten keuren na het maken van een telefonische afspraak, via e-mail of online, waarbij onze bevestiging als afspraak geldt.

Wat houdt de APK-keuring in?

Tijdens de APK voert Autobedrijf van Essen verschillende werkzaamheden uit. We testen bijvoorbeeld uw wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en remmen en bekijken of uw auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoot. Vaak voeren wij de benodigde reparaties direct uit. Eventuele extra kosten die voortvloeien uit de APK-keuring bespreken we altijd op voorhand met u. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Roetmeting
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting
Vanaf 1 januari 1998 moeten auto's met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde' katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Het keuringsrapport
Als uw auto is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto. Zorg dat u dit altijd krijgt. U hebt dit rapport nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet u bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen. Sinds 1 maart 2000 moeten op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van uw auto leiden maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden. Nieuw is ook dat de APK-instantie auto-onderdelen die zijn vervangen ten behoeve van een APK-goedkeuring moet bewaren totdat er een eventuele steekproef is geweest en totdat u het keuringsrapport heeft ontvangen.

Verplicht meewerken aan de steekproef
Het kan gebeuren dat uw auto geselecteerd is voor een steekproef. Uw auto moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw auto moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw auto meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport. De eventuele goedkeuring van uw auto wordt dan ingetrokken en de nieuwe APK-keuring mag daarna alleen worden verricht door de RDW. U kunt dus niet meer terecht bij het bedrijf dat de keuring heeft verricht, maar u zult een afspraak moeten maken bij één van de keuringsstations van de RDW. Dit kunt u doen via de klantenservice van de RDW.

Waarom APK-keuring bij Autobedrijf van Essen?
• Vakkundige service voor alle gangbare automerken
• Directe service zonder afspraak
• U behoudt altijd uw fabrieksgarantie
• Onderdelen van originele kwaliteit
• De modernste diagnose technieken en apparatuur. 

Online afspraak maken APK-keuring

Is uw auto toe aan een keuring? Maak dan nu online een afspraak.

APK reminder

Ontvang jaarlijks de BOVAG APK Reminder voor uw voertuig. Klik hieronder op de afbeelding.

APK reminder

Wij bieden u alles wat u van een goed erkend Bovag Autobedrijf mag verwachten.