Menu

0174 512857

info@vanessenauto.nl

Sinds 1951

BOVAG logo

Autobedrijf van Essen, uw erkend BOVAG autobedrijf in het Westland en omgeving Bel ons

Distributieriem vervangen

Wat is een distributieriem

Een distributieriem is een gekartelde riem in een motor, die voor overbrenging tussen krukas en een of meerdere nokkenassen zorgt. De nokkenas zorgt voor het openen en sluiten van kleppen in de cilinderkop. Het is voor uw motor van groot belang dat het openen en sluiten van de kleppen op het juiste moment gebeurt.

Distributieriem

Waarom een distributieriem vervangen?

Het is belangrijk dat de distributieriem op tijd vervangen wordt. Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt, kan hij breken. Als de distributieriem breekt is er een grote kans dat de zuigers en kleppen van het motorblok ernstig beschadigd raken. Dit kan dure reparaties met zich meebrengen. Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 kilometer mee. Hoe lang de distributieriem van uw auto meegaat, wordt aangegeven door de fabrikant. Wacht dus niet te lang en laat uw distributieriem bij Autobedrijf van Essen vervangen.


Wat wordt vervangen bij het vervangen van een distributieriem?

De spanning van de riem wordt op peil gehouden door de spanrol en de meelooprol. De distributieriem, de spanrol en meelooprol moeten samen worden vervangen. Als een lager van de rollen versleten is, wordt de distributieriem extra belast en kan hij breken. In veel gevallen raden wij ook aan om de waterpomp direct te vervangen. Vraag ons of dit ook bij uw auto het geval is.

Voor welke merken kan ik hier een distributieriem laten vervangen?
Wij vervangen van 99% van alle merken de Distributieriem. Wacht niet en bel ons meteen voor een offerte of een afspraak. 0174-512857

Wij bieden u alles wat u van een goed erkend Bovag Autobedrijf mag verwachten.